Traieste in prezent

Incearca urmatoarea experienta.

Gandeste-te ca acest moment, chiar acesta, in care citesti ce iti scriu, este prelungit in eternitate. Adica a fost ceva inainte, dar acum nu mai e. Si prin urmare nu exista. Si va fi ceva dupa, dar nu stii sigur, viata ta se poate opri chiar acum. Si prin urmare nici acest “dupa” nu exista.

Nu ai trecut, nu ai viitor.

Daca ai fost un elev la liceul X, daca ai o slujba, daca ai fost intr-o excursie, daca ai un hobby, acestea nu exista. Sunt etichete si identitati pe care ti le pui de obicei (elevul, mecanicul/doctorul/secretarul, excursionistul, aventurierul, jucatorul de bowling, fotbalistul, fanul, dansatorul) si acum ele nu mai sunt. Momentele in care ai facut acele lucruri nu mai sunt. Viitorul este inexistent, pentru ca exista doar in imaginatia ta.

Aceasta clipa in timp, aceasta bucata de timp, numita prezent, este tot ce esti.

Simte hainele de pe tine, cum iti ating pielea. Simte aerul care iti intra in nari. Cum se simte, este rece? Cald?
Muta-ti focusul spre abdomen. Este incordat? Umerii la fel? Fata este incordata intr-o expresie? Simte-le si constientizeaza aceste senzatii, fizice, pasiv, fara sa le opui rezistenta.

Uita-te la lucrurile din jur, ca si cum le-ai vedea prima data. Cum ti se par? Nu le judeca, judecatile vin din trecut, analogiile la fel, iar daca nu exista trecut nu ai cum sa judeci sau sa faci corelatii.

Acum doar esti. Si te definesti in functie de ce simti. Esti cel care citeste acest rand, esti cel ce isi simte hainele de pe el, esti cel ce isi simte umerii incordati, esti cel ce simte aerul intrandu-i in piept.

Acea clipa, cand ai inspirat adineaori, este eterna. Ti-ai petrecut-o inspirand. Citind. Stand pe scaun. Nu o poti intoarce inapoi. Fiecare prezent se intinde in eternitate. Ai trait clipa aceea la maxim, ai extras tot ce ai fi putut, tot ce ai vrut?

Nu ai nevoie sa faci lucruri extreme pentru a trai la maxim. Doar sa constientizezi clipa, sa fii cu mintea aici, ceea ce este usor daca te reduci la ceea ce experimentezi in chiar acest moment prin simturile tale fizice si daca iti observi gandurile si emotiile fara sa le judeci sau sa le fortezi sau sa le schimbi.

Asta inseamna, in ideea mea, “a fi”.

Daca faci asta in fiecare zi, sa fii constient de spatiul in care esti si de senzatiile tale si sa constientizezi faptul ca aceste senzatii de moment, acele ganduri si emotii se intind in infinit, vei ajunge sa te simti liber.
Eu asa ma simt cand fac asta.

Ai fost un moment cel care citea ce scrie cineva pe internet, intr-un articol, in timp ce stateai pe scaun si erai atent la inspiratie, traiai momentul acela, iar acel moment este infinit. Cand vei ajunge sa fii multumit de el, ca si de oricare moment din viata ta, vei cunoaste fericirea de o clipa… care se intinde spre infinit.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/creiersu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273