Jocul Schimbarii Identitatii

Schimbarea vieții vine prin schimbarea identității.

Trebuie rupt tot ce ține de vechea identitate.

Ați observat că de-a lungul timpului, în diverse societăți, cuvinte care sunt asociate stereotipic cu părți discriminate ale societății, cuvinte care au conexiuni negative, sunt înlocuite cu altele noi, cele vechi fiind interzise?

În anii 1920 cuvântul considerat acceptabil și nejignitor pentru negrii din SUA a devenit, chiar la cererea lor, ”negro” care acum este considerat discriminatoriu, fiind la rândul lui înlocuit cu altceva.

După cum am spus în articolul trecut, identitatea femeilor era legată la un moment dat de a fi gospodine, iar când tehnologia a evoluat până la punctul în care le-a redus timpul petrecut lucrând prin casă, au simțit nevoia să își creeze o altă identitate.
La fel, ideea de a schimba numele de ”țigan” în numele de ”rrom”a avut la bază (oficial) faptul că primul cuvânt are asociate o serie de atribute negative.

Și mai știu despre cineva care a slabit 140 de kg care a renunțat la identitatea lui: Grasul. Așa îl știau cei din grupul lui, el era Grasu’ și făcea ce te-ai aștepta de la cineva cu acest nume. Abia atunci, când și-a schimbat identitatea, a ajuns să se depărteze de cei cu care își petrecea timpul, a întâlnit oameni care îi confirmau identitatea de ”ăla cu fitnessu’” sau ”acela care vrea să slabească” și care îl încurajau. Pentru asta el, a trebuit să-și schimbe primul identitatea.

Mă gândesc că la fel este și cu tine și cu mine.

Pentru a realiza o schimbare concretă în viața noastră trebuie să ne schimbăm identitatea care este legată și care derivă din și care a dus la acele obiceiuri, la acel stil de viață pe care, considerându-l nociv, dorim să îl înlocuim cu altceva, cu unul mai potrivit voinței noastre.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/creiersu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273